Най-накрая са разкрити пълните спецификации на самопровъзгласеното се за "най-усъвършенствано" микромобилно превозно средство в света - електрическият скутер Bo M.

Базираната в Обединеното кралство компания Bo, която стои зад елегантния електрически скутер, обяви днес, че той официално започва да се произвежда. Компанията също така потвърди пълните спецификации на Bo M - електроскутер, предназначен предимно за градски водачи.

Bo твърди, че той "ще предлага най-плавното и стабилно каране от всички превозни средства в своя клас".

Технологията "Safesteer" е само една от многото характеристики на скутера и е предназначена да помогне за стабилизиране на управлението при различни терени. Тя е първата в света при микромобилните превозни средства - динамична система за стабилизиране на управлението, разработена от Bo, за да постави еталон за контрол и да вдъхне увереност на водача. Тази патентована технология, напълно интегрирана в шасито на Bo, подпомага и стабилизира управлението при неравности, пропадания и дупки, за да осигури на водача перфектен комфорт и контрол. Начинаещи и опитни водачи често посочват стабилността като основна грижа при каране по смесен терен.

Технологията осигурява безпроблемно, стабилно управление и изгражда увереност на всеки завой, позволявайки на всеки да се наслади на пътуването. Safesteer™ ще осигури най-плавното и стабилно каране, като в същото време ще постигне нов стандарт в механичната простота и надеждност. Системата се основава на противоположна сила от двойка специално навити торсионни пружини, поместени в уникален механизъм, който осигурява предсказуема корекция на управлението до 50 градуса ъгъл на завиване. Тази система работи за пресъздаване на естествената динамика на центриране на по-голямо колело и изглаждане на движението, за да осигури на водачите на Bo изключително изживяване всеки път.

В допълнение към стабилизирането на управлението, Bo сподели и няколко ключови характеристики на скутера. Наскоро беше увеличен мощността на 1 200W двигател в главината от първоначално планирания за скутера 1 000W двигател. Основната част на шасито също е преработена, "като е увеличена ширината за подобряване на ергономичността и капацитета на батерията".

Твърди се, че батерията с капацитет 655 Wh предлага пробег до 50 км.

Максималната скорост на скутера е 35 км/ч, което осигурява достатъчно скорост за ежедневното пътуване, без да се налага да бъдете задминавани по велоалеята.

Bo вероятно ще има подобни модели и в бъдеще, тъй като компанията обясни, че Bo M е първият от серия скутери. Повече подробности се очаква да бъдат обявени през следващите месеци. Първите доставки по предварителна поръчка на скутера на стойност 1 995 лири (приблизително 2 430 долара) трябва да започнат през ноември тази година, а следващите бройки ще бъдат налични от февруари 2024 г.

Снимка: Во

Виж още: BMW пуска на пазара евтин (по своите стандарти) лек електрически мотоциклет

 

Тагове: