Tesla е водещо име в бизнеса с е-коли и автомобилния иновации. Това обаче не е достатъчно, за да спре недоволен клиент от това да взриви своята Tesla с 30 кг динамит.

Жителите в идиличното селце в Южна Финландия Йаала станаха свидетели на странен инцидент, след като собственикът на Tesla Model S от 2013 г. вдигна колата си във въздуха. Пред очите на няколко хиляди жители, неколцина доброволци и безмълвните заснежени дървета във финландската провинция, мъжът на име Дуомас Катайнен си припомня за своята противоречива връзка с автомобила.  

„Първите 1500 км бяха супер и колата бе отлична. След това започнаха да се появяват съобщенията за грешки. Накрая колата стоя почти един месец в сервиз и ми казаха, че не могат да направят нищо, освен да сменят цялата батерия. Цената ще е поне 20 000 евро“, обяснява той.

Вместо да бръкне дълбоко в джоба си, мъжът предпочита просто да взриви колата, защото по думите му дори след такъв скъп ремонт пак няма гаранция, че всичко ще е наред.

Каченото в YouTube видео бързо натрупа популярност и експлозията на забавен кадър е гледана от милиони потребители. Обгорените остатъци от колата са събрани на купчинка.

„Може би съм първият човек в света, който е взривил своята Tesla, така че все съм влязъл в историята“, завършва Катайнен.

Снимка: YouTube/Pommijatkat

Виж още: Дигитална трансформация на финансовата индустрия: водещите тенденции за 2022