След години на чакане Tesla най-сетне стъпва в Хърватия: родината на прочутия изобретател и кръстник на марката Никола Тесла.

Самият Тесла е сърбин, но е роден в село на име Смилян, което тогава е част от Австро-Унгарската империя, а днес се намира в Хърватия.

Tesla от години говореше за експанзия в Хърватия, но навлизането на местния пазар се отложи няколко пъти. Миналата година шефът на компанията Илон Мъск обяви, че Tesla планира да отвори магазин и сервиз в страната.

„Надяваме се да края на 2020 г. да присъстваме в Словакия, Хърватия, Сърбия и по-голямата част от Източна Европа. Така най-сетне Никола Тесла ще може да се гордее с нас, защото неговите коли ще се движат по родните му места“, каза тогава Мъск.

Въпреки че Tesla няма официално присъствие в Хърватия, в страната има доста собственици на такива автомобили, както и няколко станции за бързо зареждане. Сега обаче към тях Tesla ще добави шоурум и сервиз в столицата Загреб.

Въпреки че не е голям автомобилен пазар, Хърватия вече прегръща електрическите коли. Освен това страната е дом на компанията Rimac, която прави електрически суперколи и е частична собственост на Porsche.

Снимка: Tesla

Виж още: Да си припомним най-яките летни филми, излезли след 2000 година (ВИДЕО)

 

Тагове: