Не, Lotus все още няма готовност да разкрие изцяло своята мистериозна електрическа суперкола. Компанията обаче е достатъчно отворена поне да сподели нейното име. Така вместо кодовото Type 130 е-колата официално ще се нарича Evija.

Макар избраното от Lotus име да не е лесно за произнасяне – то означава „първата съществуваща“ или „живеещата“ – в него има логика, имайки предвид традициите за имена на Lotus и това, какво представлява новият модел. От десетилетия компанията дава започващи с „Е“ имена на своите коли, като Esprit, Elise и Exige; освен това изглежда подходящо една електрическа кола, което на английски се съкращава като EV, да започва с ev.

Няма да се наложи да чакаме още дълго за повече подробности по автомобила. Моделът ще бъде демонстриран на Goodwood Festival of Speed, a официалният анонс ще стане в края на юли. Имайки предвид официалното име, подсказващо очевидните намерения на Lotus, компанията иска да увери потенциалните си клиенти, че това ще бъде топ модел в духа на нейните традиции, а не просто експеримент. 

Производителят твърди, че след официалния анонс на все още наричаната тогава Type 130 в Шанхай стотици потенциални купувачи са проявили интерес към нея. Това обаче означава само, че някои от тях ще останат с разбити сърца, защото Lotus ще ограничи производството само до 130 бройки.

Виж още: Задава се нов претендент за короната на Tesla (ВИДЕО)