Добри новини за потребителите на услугата HBO Go в България. Още по-добри за тези, които са и фенове на Marvel вселената.

По същество HBO стартира добавянето на цели 19 Marvel заглавия в онлайн стрийминг платформата HBO GO в България, което ще продължи до края на май.

От 10 април в HBO GO вече е налична трилогията за Железния човек, а другите достъпни за гледане в момента заглавия са „Отмъстителите: краят“ (2019), „Капитан Марвел“ (2019) и „Спайдърмен: далече от дома“ (2019).

Виж още: 10 нюанса HBO Go – защо това все още е най-добрата стрийминг услуга за масовия бг потребител?

Кинематографичната вселена на Marvel не би могла да съществува без успеха на филмите за Железния човек Тони Старк. В средата на първото десетилетие от новия век Marvel решават да обединят героите, които са останали в портфолиото им след краха на комикс индустрията в края на 90-те години, и правят нещо, което никой до този момент не е правил. Те създават споделена фабула на супергерои, като ги поставят на голям екран. „Железният човек“ е първият филм на Marvel Studios и той оправдава очакванията и на студиото, и на феновете. Вторият филм от поредицата жъне още по-голям успех, а третото заглавие все още е в топ 3 на най-успешните солови филми за супергерои. Когато за пръв път излиза през 2008 г., никой не очаква, че ще стане толкова голям хит.

Супергерой от Б-лигата, изигран от актьор, който в този момент не е на върха на славата си, и продуциран от прохождащо в света на киното студио. Успехът в голяма степен е и благодарение именно на превъплъщението на Робърт Дауни-младши и днес не можем да си представим друг в тази роля, макар в началото Том Круз да е бил обмислян вариант. Робърт Дауни-младши успява да предаде усещането за „гений, милиардер, плейбой, филантроп“ и прави ролята на Тони Старк своя запазена марка.

В по-новите истории от киновселената на Marvel виждаме извънземни, говорещи миещи мечки и живи дървета, но Железният човек носи един реализъм и доза хумор, който го държи заземен, и герой, близък до зрителя. Дванадесет години след излизането на първия филм специалните ефекти все още изглеждат добре, а костюмът на Тони Старк e героично-реалистичен дори на фона на последните филми от вселената на Marvel.

За финал искаме да припомним, че родната версия на HBO GO предоставя неограничен достъп до над 7000 часа от любими филми и сериали. Холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждавана документалистика. Детска секция, с класически и модерни филми, дублирани на български език. Съдържанието може да се гледа на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation. Повече за услугата на следния адрес.

Тагове:
Още от Play