Електрическото колело с конструкция от въглеродни нишки Morfuns Éole вече се предлага за предварителни поръчки и цената е една от най-ниските, които някога сме виждали за подобен уникален модел.

Всъщност, Morfuns Éole има две версии, съответно Morfuns Éole С и Morfuns Éole S. Първата струва само 999 долара, докато втората има някои по-скъпи компоненти и започва от 1259 долара. И двете оферти са доста евтини особено като имате предвид, че много е-колелета с въглеродни нишки могат да струват до 4 пъти повече от тези.

И двата модела се сгъват като теглото на единия е само 12.8 кг, а на другия 15.8 кг. Батерията е само 252 W/h, което не е много, но това не са велосипеди за дълги дистанции. Тяхното предназначение е да бъдат леки, сгъваеми колелета за пътуване в града – нещо, което лесно може да поберете в багажника на колата или да качите по стълбите. Ако искате, все пак има опция за втора батерия.

Първите доставки ще започнат през декември, но като повечето подкрепени от широката публика кампании, бройките вероятно ще се изчерпат бързо. Преди да направи колелото, Morfuns натрупа опит като доставчик на компоненти за е-колелета в продължение на пет години.

Снимка: Morfuns

Вижте още: Как COVID-19 повлия на една българска фирма