Nissan Leaf е най-продаваният електромобил в света. Новият модел на компактната японска кола явно не смята да слиза от трона. От Nissan са се постарали да получат доверието на потребителите и това беше доказано от Euro NCAP. Европейската организация за проверка на сигурността на автомобилите даде максималните пет звезди на 2018 Nissan Leaf. Вижте как протичат и самите тестове:

Все още не са публикувани резултатите от американската организация, изпълняваща сходни на Euro NCAP функции - NHTSA. Очаква се резултатите и там да бъдат добри. Първото поколение на Leaf беше оценено с четири звезди от NHTSA. Euro NCAP даде пет звезди и на първия Leaf, въпреки че оценките на новия модел са по-високи за сигурността на възрастни пасажери и пешеходци.

Резултатите на Leaf показват, че той е по-сигурен за пасажерите си от основни негови конкуренти, каквито са Chevrolet Bolt и Opel Ampera-e. Електрическият Nissan се представя по-добре и от популярни модели автомобили с конвенционално задвижване. Сред тях е Honda Civic, който успя да получи пет звезди, след като производителят преправи начина, по който работят въздушните възглавници. Първоначално Civic беше оценен с четири звезди. И все пак Leaf е по-добър от Civic с 1% по-добра сигурност за възрастни и 11% по-добра сигурност за деца пасажери.

Тагове: