Електрическият пикап F-150 Lightning на Ford събра 160 000 предварителни поръчки, но най-новото концептуално е-возило на компанията може да получи парите на още повече купувачи - само ако обаче се продаваше.

 

ГЛАСУВАЙ за фаворитите ти в отделните категории на ECA 2021 до 30 ноември и СПЕЧЕЛИ феноменален OLED телевизор от Филипс. А с него качественото забавление е гарантирано!

 

Американският автомобилен гигант представи концепцията F-100 Eluminator, която включва ултрамодерния двигател с батерии с ретро дизайн, който блести в стила Americana.

Моделът е базиран на версията на камиона F-100 от 1978 г. и предлага задвижване на всички колела, комбинирано с изцяло електрическо задвижване с мощност 480 конски сили. За момента предложението си остава концепция, защото няма никакви индикации, че Ford планира масово производство и продажба на това красиво шаси. Въпреки това компанията вече предлага комплект за ъпгрейд, който съдържа електрическия мотор Eluminator на Ford Performance Parts, който хората в Съединените щати вече могат да закупят, ако желаят да подсилят своето винтидж пътуване с ултра модерен електрически двигател. Така че ако имате ретро пикап Ford, който събира прах в някой гараж, можете да дадете 3900 долара, за да започнете процеса на превръщането му в модерно електрическо превозно средство.

Снимка: Ford

Виж още: Няколко мрачни аспекта на изкуствения интелект, които вещаят опасности за човечеството