По време на представянето на General Motors на CES автомобилният гигант представи нова концепция за превозващ пътници дрон с марката Cadillac. Пътническият дрон трябва да работи заедно с автономна кола, така че да стигате възможно най-лесно до желаната от вас локация. Дронът засега няма име, но това е първият път, когато General Motors се насочва към пазара на пътнически дронове.

Примерът от презентацията разглежда ситуация, когато трябва да стигнете бързо до делова среща. Във визията на General Motors на покрива на вашата офис сграда има площадка за кацане, където ви чака дронът. Той ви пренася до най-близката до локацията друга площадка, откъдето самоуправляваща се кола ви докарва до мястото на срещата. Всичко това трябва да се случи без никакви действия от ваша страна освен заявката за пътуването. Методът за това не се споменава във видеото, но вероятно става въпрос за приложение, подобно на това при сегашните компании за споделено пътуване.

За момента дронът има само едно място, но General Motors потвърди, че се работи върху още концепции, включително и модел с две места, който е предназначен повече за развлечение, отколкото за бизнес. Самият дрон има 90 kV мотор и четири перки, макар че като всяка концепция промени със сигурност ще има, преди да го видим във въздуха. Все пак фактът, че компания от ранга на General Motors обмисля използването на автономни коли и дронове показва колко сериозно се гледа на този тип транспорт.

Снимка: GM

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви

 

Тагове: