Специалистът в областта на изцяло електрическите суперавтомобили Automobili Pininfarina отново се заема с нова, единствена по рода си версия на своя Battista hyper GT. Бутиковият италиански автомобилен производител представи Battista Reversario - нова поръчка по поръчка, която се основава на ултрарядката Battista Anniversario - един от най-скъпите електрически автомобили на планетата. Вижте двете поръчкови Battista във видеото по-долу.Може би сте чували за Automobili Pininfarina, но има вероятност никога да не сте виждали на живо някой от техните ексклузивни електрически хиперавтомобили. Първият електрически автомобил на обновената италианска марка, Battista hyper GT, е кръстен на основателя на своя предшественик и първоначално дебютира като концептуален електрически автомобил на Седмицата на автомобилите в Монтерей 2018.

Този луксозен модел беше последван от обявяването на още по-ексклузивна версия на Battista, наречена Anniversario. Тази версия се отличава с ръчно изработени компоненти, като например външната боя, а производството ѝ е ограничено до едва пет бройки, всяка от които се продава за приблизително 2.9 млн. долара на бройка.

Оттогава насам Automomobili Pininfarina е още по-ексклузивна (и скъпа) със своите поръчкови модели Hyper GT. Миналото лято тя дебютира с единствен по рода си вариант на Battista, наречен Edizione, посветен на първия шампион във Формула 1 Нино Фарина. Този автомобил също беше ограничен до пет бройки.

Извън Battista сме виждали уникална концепция, наречена PURA Vision, "колекционерски шедьовър", наречен B95, и изцяло електрически дизайн без покрив, наречен Barchetta, който струва умопомрачителните 4.4 млн. евро (4.78 млн. долара) - в момента най-скъпият електрически автомобил на планетата.

Съвсем наскоро Automobili Pininfarina представи още една единствена по рода си поръчка на своя флагмански хипер GT - Battisa Reversario.

Този единствен по рода си и неповторим дизайн е конфигуриран от неназован клиент и дизайнерския екип на Automobili Pininfarina, като се отличава с разделена цветова схема на долната част на каросерията Bianco Sestriere гланц и горната част на каросерията Grigio Antonelliano гланц. Подобно на Battista Anniversario, Reversario е с пинчове и горна ивица в характерния за автомобилния производител цвят Iconica Blu.

Интериорът също се отличава с Iconica Blu, акцентиращ върху белите седалки Pilota, държача за чаши, централния панел на таблото и предпазните колани. Подобно на братята и сестрите си от Battista, Reversario се намира на върха на литиево-йонна батерия с капацитет 120 kWh и може да ускори от 0 до 60 км/ч за 1.79 секунди, от 0 до 120 км/ч за 4.49 секунди и от 0 до 200 км/ч за светкавичните 4.75 секунди.

Automobili Pininfarina засега не споделя цената на Battista Reversario.

Снимка: Automobili Pininfarina

Виж още: SanDisk ще пусне първата в света SD карта с капацитет 4 TB през 2025 г.