Garmin представи своя нов мултиспортен умен часовник, наречен Fenix 5. Той е насочен към спортисти и авантюристи от всякакъв мащаб. Моделът идва с нови разширени тренировки и функции, събрани в спортен дизайн и три размера: елегантния Fenix 5s с по-малки размери (42 мм), компактния Fenix 5 (47 мм) и приключенския спортен часовник Fenix 5x (51 мм), който е с вградена карта за навигиране и пълна информираност за местоположението. Fenix 5x има и сапфирено стъкло за по-голяма здравина.

И трите модела са водоустойчиви на дълбочина до 100 метра и включват сензор за пулс, GPS/GLONASS приемник, барометър и висотомер, но имат батерии с различен капацитет, които в режим на умен часовник осигуряват автономност за период между 8 и 14 дни. С включен GPS приемник батерията ще издържи между 13 и 24 часа. Системата QuickFit гарантира лесна смяна на верижките за носене. Налична е и Wi-Fi функционалност при Fenix 5 и 5s за по-голяма самостоятелност при някои функции.

Garmin ще стартира продажбите на Fenix ​​5, Fenix ​​5S и Fenix ​​5x през първото тримесечие на тази година. Fenix ​​5 и 5s ще струват 600 щатски долара, докато моделът със сапфир ще струва 700 щатски долара.

CES 2017: с този стикер може да заредите безжично почти всеки телефон 

Тагове: