Пакетът Mass Effect Legendary Edition, който включва преработени версии на оригиналната трилогия и повечето допълнително съдържание за нея, ще излезе на 14 май. Въпреки това вече се знае, че в деня на премиерата си колекцията ще получи огромен пач от 12 GB, който ще нанесе поредица подобрения в геймплея и графиката.

Точно така – въпреки че първата Mass Effect игра излезе през ноември 2007 г., цели 14 години по-късно някой някъде продължава да не може да свърши работата си навреме и дори след преработената версия игрите пак ще се нуждаят от пачове.

Още по-жалкото е, че сред подобренията има не само визуални ефекти при светлините и сенките, но и фиксове, които трябва да предотвратят крашването на играта. С други думи дори повече от десетилетие след премиерата на игрите, пак ще ви трябва достъп до интернет и сървърите на ЕА, за да си подсигурите относително стабилна игра, нищо че сте платили за нея пълната цена от 60 долара.

Тогава какъв е смисълът да си купувате новата Mass Effect колекция и да подкрепяте подобна алчна и мързелива политика?

Не, очаквахме вие да ни кажете…

Mass Effect Legendary Edition ще върви за PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S и РС, въпреки че за актуалните две конзоли на Sony и Microsoft няма отделна версия. Евентуален порт за Switch се очаква на по-късен етап.

Снимка: ЕА

Виж още: Сингъл игрите са живи и здрави - и доста по-популярни от мултиплейъра