Слуховете за появата на нови Mass Effect игри се оказаха верни. Студиото BioWare разкри, че не само работи по дългоочаквания римастър на оригиналната трилогия, която ще излезе с името Mass Effect Legendary Edition, но и по „новата глава от вселената на Mass Effect“.    

Последното означава, че оригинално ново заглавие от космическата ролева поредица вече е в разработка, но не очаквайте то да се появи скоро. След като преди години канадското студио нямаше проблем да изкара пет игри в рамките на едно поколение, сега масовата летаргия в гейм индустрията кара очевидно всичко да се случва на забавен каданс. BioWare предупреждава, че новото заглавие е в ранен етап на разработка и че няма да бърза, защото не иска да повтори грешката от премиерата на злополучната Mass Effect Andromeda. Въпросът, разбира се, е дали бъдещата игра ще оправдае високите очаквания, поставени от оригиналната трилогия.

Що се отнася до нейната преработена версия, тя се очаква през пролетта на 2021 г. за РС, PS4 и Xbox One и ще предложи специални подобрения за PS5 и Xbox Series X. Повече новини можем да очакваме в началото на 2021 г.

Снимка: EA

Виж още: FIFA 21 с революционно решение за стриймърите

Тагове: