Онлайн режимът в Read Dead Redemption 2 вече е достъпен за някои играчи. Днес изтекъл списък на характеристиките му разкри, че играта ще има Battle Royale режим. Неговото име е Make it count и включва битка до последния оцелял между 32-ма играчи. На тяхно разположение са ограничени ресурси и оръжия, а зоната на картата, в която битката се осъществява, постоянно се стеснява. 

Това е най-интересният онлайн режим в Red Dead Online към момента, като друг интересен елемент от изтеклата информация е наличието на мисии в стила на соловата кампания, които може да играете в кооперативен режим с приятели. Повечето от тях се въртят около нов персонаж и ще ви въведат в познатия от оригиналната Read Dead Redemption игра локации като Арамдило и Тъмбълуийд.

Това не е първият път, когато научаваме за Battle Royale режим в Read Dead Redemption 2. По-рано тази година английски сайт сподели информация за включването на режима от типа "последния оцелял", което накара Rockstar да поиска сваляне на статията и да заплаши със съд.

С този ход Read Dead Redemption 2 последва Call of Duty: Black Ops 4 като поредната високобюджетна игра с Battle Royale режим, стремяща се да достигне успеха на Fortnite и Player Unknown Battlegrounds (PUBG). Шутърът Battlefield V ще получи такъв ъпдейт догодина.