Почти месец след излизането на хитовата Red Dead Redemption 2 Rockstar обяви официалното пускане на Red Dead Online. Кога? Тази седмица. Бетата започва още днес за някои потребители, като Rockstar ще пуска мултиплейър компонента лека-полека за всички, за да избегне срив на сървърите.

Хората, закупили ultimate изданието на играта, ще получат достъп до бетата днес. В сряда на мултиплейърa ще могат да се радват и всички, които са играли Red Dead Redemption 2 в деня на излизането ѝ, 26 октомври. В четвъртък е ред за онези, които са играли играта между 26 и 29 октомври, а в петък, на 30 ноември, всички играчи ще могат да се срещнат онлайн. Мултиплейърът е напълно безплатен за притежателите на базовата игра за PlayStation 4 или Xbox One.

Все още нямаме представа какво ще представлява самият мултиплейър, но Rockstar даде следното изявление пред The Verge:

С геймплея на Red Dead Redemption 2 в основата си, Red Dead Online трансформира широките и дълбоко детайлни полета, градове, селца и хабитатите на Red Dead Redemption 2 в нов, жив онлайн свят, готов да бъде споделен с множество играчи. Създайте и персонализирайте персонажите си, подгответе уменията си, за да паснат на начина ви на игра, и се отправете към нови полета, пълни с неща за изживяване.

Изследвайте този огромен свят сами или с приятели. Създайте или се присъединете към хайка, за да яздите редом до седем играчи; съберете се около огъня във вашия бивак; отправете се на лов или риболов; посетете оживените градове; бийте се срещу противникови банди и атакувайте техните скривалища; ловете съкровища; поемете мисии и общувайте с познати персонажи от петте щата; или се бийте срещу разбойници както в спонтанни схватки, така и в подготвени битки; състезавайте се срещу други играчи или цели хайки в предизвикателства на отворения свят и още много.”

Звучи обещаващо и ако GTA Online може да послужи за сравнение, то може да очакваме, че Red Dead Online ще продължи да се променя и разраства с времето.

Дай гласа си за най-добрите игри и съдържание на годината и спечели 55” OLED телевизор.