Blizzard обяви, че от Battle for Azeroth са продадени над 3.4 милиона бройки, откакто експанжънът дебютира на 14 август. С това той поставя рекорда за най-бързо продаван експанжън към неостаряващата масова онлайн игра World of Warcraft. Освен това, взет като самостоятелно заглавие, Battle for Azeroth реално става и една от най-бързо продаваните РС игри изобщо.

"Battle for Azeroth е ключов момент в конфликта между двата лагера в света на World of Warcraft. Пускането му е само началото - в следващите месеци ще видите още епично съдържание, за да изпитате цялата история така, както се развива тя в хода на експанжъна", казва изпълнителният директор на Blizzard Майк Морхайм.

Сред новостите е масовата кооп битка за 20 играчи Stromgarde, както и първият райд на име Uldir, който ще стартира от 4 септември. На същата дата започва и първият PvP сезон на експанжъна. Той се развива в The Mythic Keystone, където задачите ще се обновяват периодично.

Компанията обещава още ъпдейти, сред които възможността да наемате хора Kul Tiran и тролове Zandalari като възможни раси за игра.

Тагове: