Rovio, създателите на култовия франчайз Angry Birds, планира да пусне една напълно различна игра през тази седмица, наречена Battle Bay. Ако вече сте се отегчили от „безкрайните“ Angry Birds игри, финландската компанията иска да знаете, че Battle Bay няма да има нищо общо с популярната поредица.

В Battle Bay играчите ще се изправят срещу реални противници в реално време в една морска битка, в която всеки ще се опитва да потопи кораба на другия. Изберете си кораб, добавете оръжие и се изправете срещу достоен противник. Играта дава възможност за мащабни битки, в които петима играчи ще се изправят един срещу друг.

Играта включва широк спектър от кораби, всеки със собствена специализация. Разработчиците са добавили и много оръжия, брони, предмети и способности, от които играчите ще могат да се възползват по време на сблъсъците в епичните морски битки.

Оръдия, торпеда, гранати са само някои от оръжията, които ще бъдат на разположение на играчите още от самото начало. Rovio обещава, че ще има и някои социални функции като игрови чат с приятели.

Играта ще бъде достъпна безплатно, но Rovio споменава, че в нея ще има реклами от избрани партньори. Разбира се, ще има и опция за вътрешна покупка на предмети.

Battle Bay ще бъде налична за Android и iOS и ще излезе на 4 май.

 

Тагове:
Още от Play