Маркетинговата компания SuperDatа Arcade сподели месечния си доклад за гейминдустрията, от който личи, че нарочените за хитове Battlefield 5 и Fallout 76 не са успели да оправдаят силното представяне на своите предшественици. Дигиталните продажби на двете игри възлизат съответно на 1.9 милиона и 1.4 милиона бройки за РС и конзоли, като и двата резултата са по-ниски от постигнатото от Battlefield 1 и Fallout 4.

Освен това, маркетинговият анализ показва, че Rainbow 6 Siege започва да губи популярност. Онлайн шутърът на Ubisoft се представяше добре през по-голямата част от 2018-та, но през октомври приходите започнаха да падат. Сега тази тенденция продължава и през ноември като този път спадът е с 33 процента, което е най-големият спад в историята на играта.

SuperData твърди още, че експанжънът Forsaken на Destiny 2 е имал само краткосрочен успех, тъй като приходите са спаднали с 63 процента спрямо миналата година. Така монетизацията на играта се е върнала до нивото отпреди появата на Forsaken през септември.

Това са най-популярните РС, конзолни и мобилни игри в дигитален формат за ноември 2018 г.:

Тагове: