Steam разпространи годишната си класация Best of 2019, в която показва най-продаваните игри, новите премиери и VR заглавия през годината, както и любопитни данни като това, кои игри са имали най-голям брой играчи в конкретен момент. Разделени в Platinum, Gold, Silver и Bronze категории, игрите дават любопитна справка за реалностите за отиващата си година.

Така например заглавия като Warframe, CS:GO и DotA 2, които са безплатни игри, попадат сред най-продаваните. Пак там е и Destiny 2, въпреки че е в Steam по-малко от половин година.

Стратегическата Total War: Three Kingdoms е топ заглавието в три категории: най-продавани, най-добри нови и най-играни игри. Без изненада там ще откриете и Sekiro: Shadows Die Twice. Някой би се учудил да види сред най-играните игри Halo: Master Chief Collection, тъй като колекцията отдавна е налична в Xbox Game Pass, но това очевидно не е намалило ентусиазма на Steam геймърите.

Внимание са получили и няколко нови игри, които през тази година са преминали от Еarly Access статус в комерсиални заглавия – Oxygen Not Included, Astroneer, Sly The Spire и Space Engineers. С изключение на Beat Saber, VR категорията продължава да разочарова и малко от топ игрите там са постигнали успехи като цяло.

Ще бъде интересно да видим как тази класация се сравнява с годишните Steam Awards, когато те бъдат раздадени.     

Виж още: Xbox Games with Gold дава повече игри, a PS Plus - по-стойностни   

Тагове: