По-рано тази седмица голяма авария извади Facebook от строя за известно време. За този период всеки, който искаше да използва своя шлем Oculus Quest 2, трябваше да ограничи VR амбициите си, тъй като, за да използвате Oculus Quest 2 или да отворите Oculus Store, трябва да сте логнати във Facebook. Без акаунт в социалната мрежа Oculus Quest 2 се превръща в декор за 300 долара.

Благодарение на усилията на 17-годишен програмист това изискване вече може да се заобиколи.

Той е създател на Oculеss – програма, която позволява да спрете връзката между вашия Facebook акаунт и вашия Oculus Quest 2. За да направите това, трябва да влезете в режим за разработчици на устройството, което изисква телефонен номер или кредитна карта (няма да ви таксува). Оттук насетне вече няма да се занимавате с Facebook на вашия шлем. Всички VR игри продължават да работят, а може да зареждате такива и от други места като сайта SideQuestVR.

Недостатъкът на този метод е, че при него губите достъп до магазина и браузъра на Oculus, както и до социалните функции на Facebook, което обаче изглежда като малка цена за свободата на вашия Oculus Quest 2.    


Снимка: Facebook/Oculus

Виж още: eFootball вече е най-лошо оценяваната игра в Steam и има защо