Crash Bandicoot 4: It’s About Time бе анонсирана преди дни за радост на феновете, които очакваха ново заглавие от поредицата повече от десетилетие. Онези от тях, които обаче се надяваха симпатичният торбест бозайник да посети техните компютри, останаха разочаровани. Играта идва на 2 октомври за PS4 и Xbox One, но други платформи не бяха споменати.

Crash Bandicoot първоначално бе PlayStation ексклузив, създаден да бъде отговорът на новата тогава конзола на популярните герои Sonic и Mario. След 2000 г. Crash Bandicoot игрите излизат и за други домашни и портативни конзоли, но никога не излезе за РС. Това се промени едва с компилацията N.Sane Trilogy, която съдържаше преработки на първите три игри, и то след като най-напред излезе за PS4.

Изглежда, че новата Crash Bandicoot 4 ще има същата съдба, изчаквайки година, преди да излезе за РС. Издателят Activision не коментира много, но намекна, че обмисля и други платформи, които евентуално ще обяви на бъдеща дата.

Като изключим колекцията, това е първата нова Crash Bandicoot игра от 2010 г. и както подсказва цифрата в заглавието, това е директно продължение на оригиналната трилогия на Naughty Dog. Легендарното студио обаче няма нищо общо с поредицата от десетилетия и последният разработчик бе студиото Toys for Bob.

Виж още: "Игрите като професия": новото предаване на HiComm е вече онлайн (ВИДЕО)