Известният гейм дизайнер Хидео Коджима използва филмовия фестивал „Трибека“, за да поговори за своята предстояща игра Death Stranding. Попитан дали ще получим PC версия на играта, Коджима не отхвърли вероятността за бъдещ компютърен вариант на очакваната с голям интерес игра. Но и не потвърди наличието на такъв. 

Запитан дали все още има планове за РС порт за Death Stranding, Коджима ловко отклони въпроса, като нито отрече вероятността, нито я потвърди. При официалния анонс на играта се споменаваше PC вариант, но към днешна дата играта вече се води first party заглавие на Sony за PS4, което оставя адски много въпросителни относно евентуален PC порт. 

„Искам да създавам игри, докато умра, както и да правя неща отвъд игрите, но напоследък самите игри ми дават достатъчен размах“, казва Коджима.

Сега голямата въпросителна е дали Sony ще разреши РС версия на Death Stranding, или ще настоява тя да остане твърд ексклузив за своята конзола.

За момента играта е предвидена само за PS4, но предвид наближаващата смяна на поколенията изглежда логично да бъде портната и за PS5.

Коджима на „Трибека“ следва: 

Тагове: