Президентът на Nintendo обяви пред инвеститор, че компанията „няма планове“ да анонсира нова ревизия на своята конзола Nintendo Switch на Е3 2019. По този начин, той намекна, че компанията ще се придържа към сегашната версия въпреки че скорошни слухове твърдяха, че през лятото ще видим нов модел на конзолата.

Шунтаро Фурукава обяви, че „Nintendo винаги работи по някакъв нов хардуер“ и ще го обяви тогава, когато е готова да го пусне в продажба. Когато и да е това обаче, очевидно няма да се случи на Е3 през юни. Фурукава не пожела да коментира дали през лятото ще бъде намалена цената на Nintendo Switch. Според слуховете, евтината ревизия на конзолата изглежда доста вероятна, тъй като Nintendo Switch първоначално излезе през март 2017 г. на цена от 300 долара и оттогава тя не е променяна.

От друга страна, президентът потвърди, че Nintendo работи с Tencent за пускането на Nintendo Switch в Китай, но не знае кога ще стане това. Все още са необходими много разрешения от властите преди премиерата там.

Пазарът реагира негативно на разочароващите новини и акциите на Nintendo спаднаха с 4 процента веднага след това. Причината е, че по данни на Wall Street Journal от миналата есен Nintendo трябваше да пусне две нови ревизии на Nintendo Switch: една с по-качествен дисплей и втора с по-скромен хардуер.

Тагове: