Не, в заглавието няма грешка. Емулацията на Xbox360, PS Vita и Playstation 3 все още е на светлинни години, а същото се отнася и за оригиналния Xbox. Въпреки това някои отделни заглавия всъщност са доста добре емулирани, стига да имате съответната конфигурация, която да се пребори с тънкостите на уникалния микропроцесор Cell, изпреварил времето си с години.

PS3 емулаторът RPCS3 позволява да подкарате ролевата хардкор класика Demon's Souls в 4K и при 30 кадъра в секунда. Разбира се, периодично кадрите падат и под тази стойност, но като цяло са стабилни.

Емулаторът е все още в ранен етап на разработка, но така или иначе, подобно на десетки други уникални заглавия, най-бруталната Souls игра не може да бъде играна никъде другаде освен на PS3. Затова, ако се въоръжите със солидна доза търпение - а тя ви е необходима така или иначе, когато става въпрос точно за Demon's Souls - и имате супермощен компютър, нищо не ви пречи да пробвате да изживеете ужаса на Болетария в 4К.

А междувременно помнете старата максима, че всяко заглавие най-добре трябва да се играе на системата, за която е създадено.

Тагове: