Пристигна първи геймплей трейлър на една от най-очакваните игри за годината, мултиплейър шутъра на Bungie – Destiny 2. И играта изглежда наистина добре!

По думите на режисьора на Destiny 2, Люк Смит, играта ще бележи изцяло ново начало за всички и двойката в името е символ именно за това. Стари и нови конзолни играчи ще се завърнат в любимия си свят на 8 септември, като за първи път към тях ще имат възможност да се присъединят и PC геймърите.

Bungie изглежда са приели присърце обратната връзка от феновете около оригиналната Destiny и внасят както очакваните геймплей подобрения, така и дълбоко рафиниране на цялостното изживяване. Промените са фокусирани в три основни направления. Първо, създаването на игрови свят, който да привлече играчите с него с интригуващи герои, история и великолепно изглеждащи околна среда и екшън. Второ, повече неща за правене за соло играчите. И трето – по-добро изживяване за почитателите на кооперативните мисии и PVP (player vs. player).

Първи геймплей кадри от Destiny 2

По първото направление получаваме чисто нова история, която ще постави играчите – нови и стари – на една и съща начална права. Ще има 4 нови планети, огромни зони, нови куестове, нов райд и дори карти за търсене на скрити съкровища. Destiny 2 ще има в пъти повече кинематографски сцени и по-добре развита солова кампания.

По втората точка най-голямото подобрение е Guided Games системата. Тя ще махне бариерата между соло играчите и мисии, които допреди това е можело да бъдат изиграни само в отбор. Bungie продължават да стоят твърдо срещу match making на случаен тип, тъй като „геймърските общности могат да бъдат много токсични среди“. Вместо това Guided Games ще позволява на соло играчи да се присъединяват към вече съществуващ клан само за времетраенето на мисията. И обратното, ще позволява на кланове да играят с външни играчи, за да присъединят някой, който им е симпатичен, и за постоянно. По този начин Bungee се опитват да преборят тъжната статистика, че почти 50% от потребителската база на оригиналната Destiny не е участвала в райдове, които са най-голямото отборно предизвикателство в играта.

Накрая имаме нови кооперативни Strike мисии и огромна промяна в PVP зоната – The Crucible. Всички PVP режими преминават във формат 4 срещу 4, като Destiny 2 получава и първия за поредицата PVP режим тип „атака/защита“ – Countdown.

Втори кинематографски трейлър на играта

Освен всичко друго играта получава пълна козметична промяна на оръжията и броните. Малки промени има и в механиките. Първо, преработка на видовете оръжия, които играчът може да носи със себе си. И второ, въвеждането на т.нар. super powers – три специални сили за отделните класове, които за кратко вкарват героя ви в ултра боен режим. Ще можем да избираме между: Dawnblade – атаки от разстояние с хвърляне на визуално страхотни огнени топки, докато летим; Sentinel – атака от близко разстояние, с повишена защита благодарение на гигантски щит; и Arcstrider – средно разстояние на атаката с интересен на вид боен жезъл.

Destiny 2 излиза нa 8 септември за PC, PlayStation 4 и Xbox One и изглежда обещаващо. 

Тагове: