Студиото Riot Games предлага бърз начин да генерирате солидната сума от 100 000 долара, ако откриете уязвимост в античийт клиента към новия онлайн хит Valorant. Скорошната премиера на РС шутъра Valorant под формата на затворена бета бе придружена от пускането на ново решение за борба с чийтърите онлайн, наречено Vanguard. Почти веднага феновете изразиха притеснение, че програмата може да застраши тяхната сигурност и данни, след като установиха, че Vanguard e по-агресивен от повечето античийт клиенти.

Към момента, ако свалите да играете Valorant, играта автоматично се инсталира на вашия компютър и винаги работи в режим на високи привилегии. Студиото настоява, че програмата не събира и не обработва лична информация извън това, което е необходимо за нейното функциониране. Точно обратното, тя предупреждава, че ако намали привилегиите на клиента, той ще може да бъде излъган от по-сложните чийтове и това ще наруши удоволствието от Valorant за всички.

„Не искаме да знаем повече за вас и вашия компютър от това, което е необходимо, за да няма измамници в играта“, казва студиото.

То е уверено във високо ниво на защита, което Vanguard предлага, и е готово да даде награда до 100 000 долара на всеки хакер, който напише код, който компрометира Valorant чрез мрежова атака без участие на потребителя.

Подобна инициатива не е нова за Riot Games, като за последните шест години студиото е изплатило почти 2 милиона долара на хакери, открили пробойни в League of Legends. Чийтърите са един от най-големите проблеми в онлайн гейминга и феновете на Valorant се надяват, че играта няма да пострада, когато навлезе в отворена бета – въпросът е това да не стане за сметка на тяхното собствено лично пространство.   

Bиж още: Излъжете изолацията и вдигнете настроението с тези готини игри