За тримесечието, завършило на 30 март, Nintendo e продалa 3.29 милиона конзоли Switch, което е увеличение с цели 33 процента за същия период миналата година и довежда общите продажби на Switch до 55.77 милиона. Тази бройка е по-голямо от общите продажби на Nintendo 64 и GameCube, които са продали съответно 32.9 милиона и 21.7 милиона конзоли. Switch вече задмина 16-битовата класика SNES и изостава само на 6.1 милиона продажби от поставилата началото на всичко това NES. Ако няма някакво неочаквано сътресение в продажбите, Switch би трябвало да изпревари 8-битовия си предшественик до есента.

За фискалната 2019 г., която протича между април 2019 г. и март 2020 г., Nintendo e пласирала 21 милиона Switch конзоли – повече от предвижданите 19.5 милиона. С други думи, Switch се продава изключително добре и изглежда логично, че Nintendo засега не бърза с негова нова ревизия.

Без съмнение търсенето на Switch се е увеличило и заради коронавирус епидемията. Наскоро видяхме симпатичната Animal Crossing: New Horizons, която мнозина определят като перфектната игра за разсейване. Тя дебютира на 20 март и за по-малко от два месеца вече е продала 11.77 милиона бройки, с което става седмото най-продавано Switch заглавие в историята. Това е повече от продажбите на Luigi’s Mansion 3, New Super Mario Bros U Deluxe, Super Mario Party и Splatoon 2, които са на пазара от много по-дълго време.

Виж още: Агресивният дизайн прави геймърския телефон Lenovo Legion лесно разпознаваем