Геймърите не спират да се опитват да подкарват най-различни игри на всевъзможни платформи, които на пръв поглед нямат нищо общо с игрите. Подобни начинания се оказват успешни изненадващо често и резултатите са забавни и интересни.

В случая "платформата" е старт калкулатор на Texas Instruments, който ентусиастите от Lazy Game Reviews са си купили за пет долара. Оттам до превръщането му в портативна геймърска конзола има само една крачка и тя е направена.

Благодарение на модификация с помощта на софтуера TI-Connect Graph Link, калкулаторът подкарва класически заглавия като шутъра Doom и платформата Super Mario. Джаджата има микропроцесор с 6 MHz, така че не очаквайте прекалено, но важното е, че игрите вървят.

Ако сте настроени експериментално, от сайта ticalc.org могат да се свалят други стари игри, годни за подкарване на подобни машинки. За малко забавна геймърска история пък не пропускайте да проверите It Runs Doom! - сайт, който ще ви покаже как прочутият шутър на id Software върви на тостер, банкомат и дигитална камера.

Виж още: Гигантски ъпдейт от 248 GB на Gears of War 4 задръсти компютри