В Steam новата бойна игра For Honor на Ubisoft струва 60 евро. Това е ААА (игра с висок бюджет) заглавие на ААА цена. И въпреки това в него има микротранзакции, чиито стойности достигат почти два пъти повече от цената на самата игра.

Покупките стават през дигиталния магазин на играта, където можете да похарчите както виртуални, така и истински пари. Фактът, че микротранзакциите са толкова скъпи обаче заслужава малко повече внимание.

Ubisoft вече обеща, че част от допълнителното съдържание след премиерата - като карти например - ще бъде безплатно, но за да се сдобиете с нови герои, ще трябва да отделите известно време, докато натрупате парите. Ако си купите Season Pass, той ви дава и картите, и героите без никакво усилие.

Проблемът е, че в нито един момент компанията не бе споменала за микротранзакции. Имайки предвид, че DLC моделът на For Honor е близък с този на Rainbow Six Siege, такива за съжаление трябваше да се очакват. Най-малката сума е 5 евро, а най-високата - 100 евро. Срещу парите си получавате възможност за по-бързо вдигане на ХР (т.нар "опит" в подобен тип игри), отключвате всички специални атаки за героите, както и различни костюми.

Нормални ли са такива високи цени в ААА игра - нека оставим геймърите да гласуват с портфейлите си. Но не трябва да забравяме още един аспект, свързан с този похват за печелене на допълнителни пари - ако производителят не внимава, това може да наруши изключително много баланса в играта. Така играчите, които не са готови да дават пари за допълнителни покупки, могат да се окажат неравностойни на тези, които щедро тикат пари в джоба на гейминг компанията. 

Виж още: Ubisoft отрече да работи по Assassin's Creed VR игра въпреки изтекли снимки

Тагове:
Още от Play