Wii U ще остане в историята като една чудесна конзола, провалена от липсата на достатъчна поддръжка с игри и объркана маркетингова стратегия, която бързо беше обречена на забрава в света на гейминга. И сякаш за да потвърди това, нова кръстословица в New York Times напълно пренебрегва горкото Wii U.

Този факт, забелязан от бдителен reddit потребител, представлява кръстословицата, която пита за „предшественика на Nintendo Switch“. Въпросната кръстословица позволява на читателите да въведат само три букви за отговор. Точно така, дори влиятелният ежедневник сякаш пренебрегва напълно съществуването на Wii U и прескача цяло поколение, вярвайки, че Wii e предходната конзола на компанията.

Макар че ситуацията е комична, тя отново показва колко слабо позната и неразбрана бе Wii U сред потребителите в световен мащаб. Човекът, съставил кръстословицата, очевидно не си е дал сметка, че този продукт съществува, и вероятно бързо преглеждане онлайн не му е подсказало, че става въпрос за отделна конзола, а не за аксесоар към Wii.

Ние обаче оставаме на мнението, че Wii U бе иновативна конзола, изпреварила времето си и дом на някои страхотни ексклузиви и уникални като геймплей игри, каквито само Nintendo може да ни даде.