И сега може да откриете неофициални кейсове за смартфон, които превръщат гърба на телефона ви в наподобяващ класическата портативна конзола Game Boy. Но Nintendo иска да вземе нещата в свои ръце, след като регистрира патент за пластмасов кейс, който покрива изцяло телефона във формата на конзолата и ви дава чифт напълно функционални бутони.

Това вече очевидно е много повече от стандартен кейс, тъй като физическите бутони взаимодействат с тъчскрийн дисплея на телефона ви, за да отчитат командите и да ви дадат нормално управление.

Екранът на кейса ви открива част от вашия дисплей именно с размерите на стандартен екран на Game Boy за пълна автентичност. Ако го разтворите, може да видите целия екран.

Неофициалната Game Boy емулация за iOS и най-вече за Android е факт, но очевидно японският гигант има нещо повече предвид. Nintendo наскоро започна да продава и NES контролери за Switch, които струват над 60 долара. Да се надяваме, че този кейс - ако стане реалност - ще бъде по-евтин, защото наистина изглежда готин.

Тагове: