Надлъгването между хардуера и софтуера в гейминга е като постоянна игра на мишка. За момента поне изглежда, че софтуерът печели, тъй като нито една сегашна или бъдеща конзола няма да е в състояние да подкара в новата мечтана конфигурация от 4К при 60 кадъра в секунда предстоящия рейсър Project CARS 2.

Точно така, дори мощната ревизия Xbox One X няма да е способна да постигне това и ще трябва да жертва един от двата параметъра, най-вероятно кадрите в секунда. На свой ред на PlayStation 4 Pro играта също няма да успее да постигне 4К, макар точната ѝ резолюция все още да не е уточнена.

С други думи, ако искате да извлечете абсолютния максимум от играта, ще ви трябва адски мощен компютър, чиято видеокарта струва повече от цялата конзола.

В същото време студиото Slightly Mad отново повдига въпроси за своята компетентност, след като и първата част на рейсъра бе доста неоптимизирана. Ако и сега то не е способно да осигури стабилна игра макар и не в 4К, то явно проблемът трябва да се търси в него, а не в в конзолите.

Тагове: