Ubisoft обяви, че мобилната  free-to-play игра във вселената на Assassin's Creed, която носи името Assassin's Creed Rebellion, ще излезе за iOS и Android устройства на 21 ноември. Assassin's Creed Rebellion е дело на създателите на Fallout Shelter от Behaviour Interactive и подобно на играта на Bethesda, геймплеят в Rebellion се развива поне отчасти около управлението на вашата база и нейните обитатели.

Играта ви пренася в Испания през XV век в най-силните години на Инквизицията, а вашата цел е да изградите собствен клон на Братството. В базата си тренирате различни специалисти като бойци и шпиони, които да използвате в мисиите по-нататък. Assassin's Creed Rebellion обаче не спира до управлението на бази; играта предлага 2D екшън платформинг геймплей, подобен на този в поредицата Assassin's Creed Chronicles.

В играта има различни типове мисии, включително за събиране на материали за изработка на нови оръжия и екипировка, където най-вероятно ще влязат в действие и микротранзакциите.

Както може да очаквате, мобилното заглавие носи много познати неща за феновете на поредицата, включително и герои от основните игри като Ецио, Едуард Кенуей и др. Играта всъщност е доста изпипана и изглежда добре, така че ако сте фенове на серията на Ubisoft, нищо не пречи да я пробвате.