Warframe е една от най-популярните безплатни онлайн екшън игри за РС и по време на изложението Tennocon 2021 студиото Digital Extremes разкри, че играта скоро ще получи мобилна версия. Нещо повече – мобилната Warframe ще предлага междуплатформен геймплей, за да мерите сили с играчи от други платформи, както и междуплатформени сейвове, така че да може да започнете игра вкъщи и да продължите на вашия телефон в движение.   

Видео демонстрацията на мобилната версия на Warframe бе на iPhone 12 и показа доста натоварени кадри с много играчи наоколо – ситуация, в която Switch портът на Warframe обикновено има технически проблеми. Въпреки че представянето на iPhone невинаги е показателно за представянето на Android, виждайки колко добре върви Warframe на телефона на Apple, изглежда обещаващо и за двете мобилни платформи.  

Имайки предвид, че анонсът дойде през изминалия уикенд, подробностите все още са малко. Нито мобилната версия на Warframe, нито включването на междуплатформена игра и сейвове имат конкретни дати. Единственото, което Digital Extremes потвърди, е, че предстоящият експанжън New War се очаква тази година. Все пак новината, че Warframe идва за мобилни устройства, е добра вест за всички играчи, които са имали интерес към нея, но все още не са се пробвали.

Снимка: Digital Extremes

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца