Нов чийт на име User Vision Pro се превърна в най-горещата тема в онлайн гейминга, след като демонстрация в YouTube показа какво може да постигне той в Call of Duty Warzone. Той предлага функции като автоматична стрелба и прицелване, като може да се приложи във всяка една игра за РС и конзола, и се описва от неговия създател като невъзможен за засичане и спиране.

Той работи чрез софтуер с машинно обучение на втори компютър, който следи играта чрез стрийминг и анализира случващото се, за да поеме управлението и да подсигури перфектния изстрел за играча. Фактът, че скриптът работи на друг компютър и не прави никакви модификации по инсталационните файлове на играта, го прави невъзможен за засичане.

Разбира се, разликата в представянето на играча ще се види, но няма как да го докажете. Чийтът с изкуствен интелект предизвика такова брожение в онлайн гейминг общността, че лично гигантът Activision поиска сайтът, разпространяващ User Vision Pro, да бъде затворен.

Създателят на чийта твърди, че никога не е искал да направи нещо незаконно и че теоретично този софтуер може да има много други приложения като например да управлявате уеб камерата си само с очи.

След намесата на Activision обаче работата по чийта бе спряна, а сайтът - затворен.

Снимка: Activision

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца