Donkey Kong е един от най-старите герои в гейминга и въпреки че през годините сме виждали много силни игри от поредицата като Donkey Kong Country, като цяло тя остана на заден план, след като Donkey Kong Tropical Freeze дебютира за WiiU през 2014 г. Същата игра беше портната за Switch през 2018 г., но ново заглавие от поредицата няма вече от близо десетилетие.

Нов слух обаче твърди, че това ще се промени, защото по следващата Donkey Kong игра вече се работи и тя ще бъде дело на вътрешното студио на Nintendo, което направи страхотната Super Mario Odyssey.

Работата по заглавието е стартирала още през 2017 г., когато Nintendo e решил да възложи работата по Donkey Kong на свое собствено студио, а не на външно, за пръв път, откакто Donkey Kong Jungle Beat се появи за GameCube през 2004 г. Играта ще бъде 2.5D платформър и най-вероятно няма да носи думата Country в заглавието си.

Тази година бележи 40-ия рожден ден на Donkey Kong, който дебютира през 1981 г. в едноименната аркадна игра. След това тя получи портове за NES и Gameboy, а през 90-те години поредицата Donkey Kong бе поверена на легендарното английско студио Rare, което направи оригиналната трилогия Donkey Kong Country за SNES, както и Donkey Kong 64 за Nintendo 64. Когато Microsoft закупи Rare, Nintendo прехвърли марката на тексаското студио Retro Studios, което направи Donkey Kong Country Returns за Wii и вече споменатата Donkey Kong Tropical Freeze.   

Снимка: Nintendo

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра