След като вече направи впечатляващ брой придобивания през последните няколко години, днес Embracer Group обяви, че е закупила още 13 студиа.

Компанията, която притежава издателите THQ Nordic и Koch Media, разкри новите придобивания заедно с финансовите си резултати за първата половина на финансовата си година.

Някои студиа са закупени от самата група, докато други са закупени чрез дъщерни дружества.

За да подкрепи текущата си стратегия за сливания и придобивания, компанията завърши насочени емисии през октомври в размер на 5.7 милиарда шведски крони (663.3 милиона долара).

Въпреки че някои от сделките по-долу определят цената на акциите, Embracer не разкрива пълната цифра, изразходвана за тези нови придобивания.

Embracer ще придобие 100% от акциите в студиото, ръководено от създателя на култовата стратегия XCOM Джулиан Голъп, както и от изцяло притежаваното от него дъщерно дружество Snapshot Games Sofia.

Snapshot Games е най-известно със стратегическото си заглавие Phoenix Point, издадено миналата година. Студиото и екипът му от 65 души ще бъдат част от Sabre Interactive, въпреки че ще продължат да работят самостоятелно под ръководството на Голъп и неговия партньор Дейвид Кей.

Очаква се сделката да бъде завършена в рамките на следващите няколко дни, при условие че се подпишат декларациите за сертификати за сливане в САЩ.

Сред другите нови придобивки на Embracer Group са Zen Studios, известно със своите Pinball FX and Zen Pinball, италианците от 34BigThings, които направиха Redout, Super Inefficient Golf и Hyperdrive Massacre, и др.

Снимка: Snapshot Games

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?