Фенове, задълбали дълбоко в потайностите на новата Shadow of the Tomb Raider, са направили откритие, от което Лара Крофт ще се гордее.

Играейки Shadow of the Tomb Raider, без да инсталират пача от деня на премиерата ѝ, ентусиастите са открили алтернативна сцена след края на финалните надписи. Видеото включва някои тайни, които иначе не присъстват в края, видян от повечето играчи. Ако вече сте ъпдейтнали играта, също е невъзможно да видите този край. Завършекът е бил включен по погрешка в Shadow of the Tomb Raider, казват създателите на играта.

По-долу може да видите въпросното видео, но имайте предвид, че то съдържа спойлъри, така че може би е добра идея да го пропуснете, докато не изиграете всичко.  

Колкото и да е комична, подобна грешка не се случва за пръв път в гейминга. Още навремето Knights of the Old Republic II се появи със съдържание, орязано от играта, но все още налично на диска. Миналата година от Assassin’s Creed: Origins липсваше аудио послание, което бе добавено месеци по-късно. Някои студиа дори са променяли умишлено края на играта си след премиерата – спомнете си как BioWare направи това с края на Mass Effect 3 заради недоволството на феновете, а Ubisoft пачна завършека на Watch Dogs 2, за да тийзне третата част.   

Пускането на диска в продажба с цял сбъркан край обаче изглежда е новост за любимата ни индустрия.