Ако стриймвате FIFA 21 или просто обичате да споделяте клипове с вашите виртуални футболни умения от популярното заглавие, FIFA 21 вече позволява на геймърите да спрат всичката музика в играта, за да избегнат ужасните наказания на големите платформи за нарушаване на авторските права на песните.

Функцията бе добавена като ъпдейт 3.1, наличен за РС, PS4 и Xbox One. Новата функция идва след скандална чистка, която Twitch извърши под натиска на звукозаписните компании. Стриймъри на платформата бяха принудени да изтрият съдържание, което понякога са създавали с години.

В саундтрака на FIFA 21 личат имената на музикално евтини, но иначе популярни в момента изпълнители като Dua Lipa, Tame Impala, Charli XCX, Disclosure и Stormzy. Поради това стриймването на играта с музика е практически сигурен начин за наказание.  

Докато досега поредицата разрешаваше да спрете музиката на определени части от играта чрез общите настройки, новата опция гарантира, че нито една издайническа нота няма да се промъкне, докато излъчвате играта, и така ще избегнете неприятности.

Снимка: ЕА

Виж още: Краят на една епоха - RIP FarmVille

 

Тагове: