Супер успешният шутър от първо лице на Ubisoft Far Cry наскоро се сдоби със своята най-нова част, наречена Primal. Действието в нея се развива много, много отдавна - още в каменната ера, където властват огромни диви зверове и хората все още живеят в племена и в пещерите.

Но докато приликите с историята и начина на игра изглеждат малко, то геймърите от GamePressure са забелязали нещо, което поставя Ubisoft в неудобна ситуация. Те забелязват, че картата (или теренът), върху която се развива действието, е едно към едно с тази от Far Cry 4. Разликите са наистина много малки.

Да, Far Cry Primal е със съвсем различна история и тя се харесва от масата геймъри, но Ubisoft можеха да се постараят да предложат нещо по-различно като терен, за да не си навлекат негативните реакции на играчите.

Когато плащате пари за чисто нова игра, вие не искате да получите нещо старо в нова опаковка, нали? Все пак липсата на идентична карта не е ново за UbiSoft, защото компанията е правила това и в предишни части на поредицата.

Този ход на Ubisoft също означава, че Primal е по-скоро междинна част в поредицата Far Cry. Да се надяваме, че компанията ще разработи изцяло нов терен за следващата Far Cry игра, за да няма недоволни отново.

 

Прочетете и това: HTC Vive ще се продава в комплект с компютри