Разкритието на нов патент на касетка за записване на игри разпали слуховете, че Sony може да пусне нова портативна конзола, която да съперничи на Nintendo Switch. По-рано тази година компанията намекна във финансовите си резултати, че разработва 5G технология, която да използва в различни свои продукти. Тогава се заговори, че ако компанията създаде нова портативна конзола с 5G, това ще позволи стриймването на PS4 игри като God of War и Red Dead Redemption 2 в движение.

Сега новият патент разкрива касетка и слот за нея, които наподобяват тези на PS Vita и на теория могат да се използват в нова портативна конзола. Преди да се развълнувате прекалено, оказва се, че технология по този патент вече е използвана в Sony Toio – детска играчка, която компанията е пуснала минала година в Япония (на снимката долу).

Действително появата на Switch вдъхна нов живот на портативни конзоли, но все още е твърде рано да се каже дали Sony ще има смелостта да се върне към този пазар след страхотната, но недооценена PS Vita.

Докоснахме PlayStation Classic – първи впечатления (СНИМКИ/ВИДЕО)

---

Дай гласа си за най-добрите игри и съдържание на годината и спечели 55” OLED телевизор

Тагове: