В разгара на слуховете за забавянето ѝ Take-Two Interactive потвърди двойно сроковете за пускане на предстоящата игра Grand Theft Auto 6.

Компанията майка обяви актуализирания прозорец за пускане на GTA 6  за "есента на 2025 г." в последните си отчети за приходите, въпреки че разкри, че компанията е отчела загуба от 2.9 млрд. долара между 1 януари и 31 март. По отношение на по-конкретната дата на издаване главният изпълнителен директор Щраус Зелник заяви пред Variety преди тримесечните отчети на компанията: "Мисля, че засега ще я оставим така. Този анонс ще дойде от Rockstar и ще бъде в съответствие с начина, по който те рекламират заглавието". На въпроса за опасенията от забавяне Зелник каза също така пред IGN: "Чувстваме се изключително уверени, че ще доставим Grand Theft Auto 6 през есента на 2025 г.".

Rockstar Games разкри официално шестата част на играта през декември миналата година. Когато показа първия си официален трейлър, видеото стана най-гледаното разкритие на видеоигра в YouTube в рамките на 24 часа. След обявяването на играта феновете започнаха да спекулират с премиерата на GTA 6, като мнозина се опасяваха, че вътрешните конфликти в Rockstar са повлияли на забавянето ѝ. Изглежда обаче, че въпреки всичко Rockstar и Take-Two Interative възнамеряват да пуснат играта през следващата година.

По време на същия разговор за приходите Зелник се спря и на неотдавнашните съкращения в компанията:

"Чувстваме, че сега сме на много добро място. В последно време имахме три програми за намаляване на разходите: програма на стойност 100 млн. долара, която надхвърлихме като част от интеграцията на Zynga през 2022 г., програма на стойност 50 млн. долара, която надхвърлихме, и сега, съвсем наскоро, програма за ограничаване на разходите и реално намаляване на разходите на стойност 165 млн. долара. Нашата стратегия, състояща се от три части, е да бъдем най-креативната, най-ефективната и най-иновативната компания в развлекателния бизнес. Невинаги успяваме да го постигнем, но със сигурност се стараем. Мисля, че това ни поставя на много стабилна основа от гледна точка на ефективността."

За цялата фискална 2024 г. Take-Two отчете общи приходи от 5.35 млрд. долара и нетна загуба от 3.7 млрд. долара.

Снимка: Unsplash/Rockstar

Виж още: 76 от 100-те най-играни игри в Steam вървят на Steam Deck