Niantic разкри официално Harry Potter: Wizards Unite, която е следващата лицензирана игра на студиото след феномена Pokémon Go. Новото мобилно заглавие ще ви позволи да приключенствате в реалния свят като вълшебници и вещици, правейки заклинания в опит да запазите своята вълшебна вселена от очите на мъгълите.  

Геймърите ще бъдат част от тайно общество, което следи за прилагането на законите на Министерството на магията, които гласят, че хората без магически способности не трябва да научават, че магията съществува.

Както и в предната игра, геймплеят се върти около това да обикаляте реални локации в търсене на следи от магия и магически предмети. Откриването на тези предмети ще засили магическите способности на вълшебниците, за да могат да продължат да защитават своя свят. Чрез добавената реалност ще може да посетите и реални локации от света на Хари Потър.

Играта предвижда и мултиплейър режим, наречен Wizzarding Challenges, в който заедно с приятели ще се изправяте срещу дементори и други магически чудовища.   

Harry Potter: Wizards Unite в момента е достъпна за предварителна регистрация в Google Play Store, но официална премиерна дата на играта все още не е съобщена.