PlayStation 4 ексклузивът Horizon: Zero Dawn ще излезе за РС тази година, твърди сайтът Kotako, позовавайки се на свои източници. Това е безпрецедентен ход за Sony, който говори за бъдеще, в което компанията ще издава игри на платформи, различни от собствените си конзоли.   

Постапокалиптичната игра с отворен свят Horizon: Zero Dawn излезе през февруари 2017 г. за PS4. Тя бе критичен и комерсиален успех за студиото Guerilla Games, което е собственост на Sony.  Подобно на всички други издавани от японците игри в последните две десетилетия, Horizon: Zero Dawn беше ексклузивна за PS конзолата.

Три години по-късно изглежда, че  Horizon: Zero Dawn за пръв път ще се появи на друга платформа. Това ще бъде първата игра на Guerilla Games, която излиза за различна от PS платформа, откакто Sony закупи холандското студио през 2005 г. Очаква се РС версията да се появи в Steam и Epic Store, както и да бъде технически подобрена.

Това ще бъде първият голям ексклузив от студио на Sony, който идва за РС. Death Stranding, която излезе за PS4 миналия ноември и се очаква за РС тази година, бе финансирана и издадена от Sony, но е дело на независимото студио Kojima Productions.   

Нямаме търпение да научим плановете на Sony за бъдещето на PlayStation и как платформата ще бъде обвързана с PC. 

Виж още: Origin Big O е геймърско РС, PlayStation и Xbox в едно

Тагове: