IGN извърши истинска чистка, сваляйки всички постове на свой журналист, след като се появиха десетки нови обвинения в плагиатство. Филип Мючин бе уволнен миналата седмица, след като стана ясно, че той обичал да "взима назаем" материали от интернет, без да дава препратка към първоизточника им.

"Видяхме достатъчно както от това, което ни посочиха потребителите, така и от нашите собствени проучвания. На практика сваляме всичко, което е написал той", казва шефът на ревю отдела на IGN Дан Стейпълтън.

Сигналът бе подаден от будни потребители на популярния гейм форум ResetEra, където дни наред се появяваха постове, посочващи приликите между работата на журналиста и различни клипове и материали. Ползвани са били статии в Wikipedia, Polygon и дори форума NeoGAF. Той е бил нает от IGN през октомври и е писал доста ревюта, включително на портовете на Doom и Skyrim за Switch. В момента всички негови материали са заменени с предупредителен текст, гласящ:

"Тази статия е премахната поради опасения за сходства с работата на други автори. Авторът на статията вече не работи за IGN."

Дори резюмето на мъжа в Linkedin е копирано от темплейт от сайт за работа.