Една от най-популярните инди игри през последните години ще получи изненадващо продължение за радост на феновете. Екшън платформърът Hollow Knight на австралийското студио Team Cherry спечели поредица от награди, когато излезе през 2017 г., и мнозина очакваха, че е въпрос на време играта да получи някакво платено DLC. Вместо това обаче Hollow Knight: Silksong ще бъде пълноправна втора част.

Според студиото играта първоначално е била планирана като допълнително съдържание, но станала „прекалено голяма и уникална“, за да остане такова. С цял нов свят и 150 нови врагове – колкото имаше в първата Hollow Knight – продължението се очертава като доста богато на съдържание.

Има добра новина и за онези, които са подкрепили оригиналната Hollow Knight в Kickstarter. За да благодари на феновете за тяхната подкрепа, Team Cherry прави Hollow Knight: Silksong напълно безплатна за тях.

В новото заглавие главният герой ще бъде стършел, ще видим нови оръжия, куестове и супер хадркор режима Silk Solo, който се отключва, след като победите веднъж в играта.

Hollow Knight: Silksong излиза за Nintendo Switch и PC на все още неопределена дата. Студиото обаче намеква, че в бъдеще можем да я видим за други платформи, така че Xbox One и PS4 геймърите има какво да очакват.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Новината, която феновете на Xperia и Sony искаха да чуят

74 | 23.05.2019
Още от Play

Феноменът League of Legends скоро в джоба ви

0 | 24.05.2019