Хакерът Qwertyoruiop е един от основните, които работят по PS4 сцената, и днес той обяви интересна новина с потенциално значителни последици.

В своя Twitter профил Qwertyoruiop декларира, че е открил напълно нова вратичка към актуалния фърмуер на конзолата. Информацията му идва на фона на поредица от скорошни демонстрации на други хакери, че експлойт на по-ниски версии на фърмуера има и е разработен.

До момента знаем, че на версия 1.76 експлойтът е публичен, докато този на 4.55 се пази в тайна. Qwertyoruiop обаче е категоричен - "победа" има и над най-новия фърмуер, пуснат съвсем наскоро от Sony.

Qwertyoruiop e сред водещите имена на PS4 сцената и именно той бе сред най-активните при разкриването на първия експлойт на фърмуер 1.76 - към днешна дата единственият публично достъпен и познат пробив в защитата на конзолата.

Ако трябва да прогнозираме, не очакваме да видим скоро публично новия експлойт. И до момента е ясно, че поне няколко хакери имат информация за пробиви поне до версия 4.55, включително и кернел експлойт, но по различни причини не ги обявяват.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Още от Play

Видео: Кои са най-добрите блокбъстъри тази година?

7 | Преди 20 ч.