Независимо че пресният анонс на Diablo Immortal беше посрещнат, меко казано, с негативизъм, Blizzard очевидно остава с оптимистични настроения спрямо мобилния гейминг.

Според информация на Kotaku компанията работи върху друг мащабен мобилен проект. Въпросният все още е в „инкубационен период“, но става въпрос за подобна на Pokémon Go игра в Warcraft вселената. Сигурни сме, че в момента множество фенове на култовата стратегическа и MMOPG поредица са с изпъкнали вени.

Водещият дизайнер Кори Стоктън, работил върху World of Warcraft, е огромен фен на Pokémon. В информацията на Kotaku се посочва още, че адски много служители на Blizzard играят всеки ден Pokémon Go на съревнователни начала. Според американската медия обаче мобилният Warcraft ще предложи „много повече“ от Pokémon Go, включително и единична кампания.

За момента липсват допълнителни детайли относно новия Warcraft, но според източник на Kotaku на териториите на компанията се разработват много мобилни игри. Също че адски много хора в Blizzard са развълнувани от идеята компанията да работи върху мобилни игри.

Дай гласа си за най-добрите игри и съдържание на годината и спечели 55” OLED телевизор

Тагове: