Първият геймър, достигнал митичното ниво 4000 в Steam, e вече факт. Към момента профилът на потребител с прякора St4ck има почти 5000 игри и над 6000 значки, а достигнатото ниво към момента е 4035.  

Натрупването на толкова много ХР точки изисква адски много от т.нар. trading cards, тяхното придобиване означава купуването на много игри. За негов късмет обаче въпросният човек всъщност има много пари – предполага се, че той е член на катарското кралско семейство и Instagram акаунтът му е пълен със снимки на екзотични домашни любимци и гараж, пълен със суперколи.

Реално не е възможно да се изчисли колко точно е похарчил в Steam, тъй като някои карти могат да се печелят от събития като разпродажби, но грубите сметки сочат, че всички разходи са около 250 000 долара. Освен това самият процес по трупане на картите е доста бавен, но когато човек не трябва да работи, за да се издържа, това вероятно не е проблем.

Самият St4ck все пак е успял да поиграе поне няколко игри в каталога си. Профилът му показва, че има над 6500 часа в Counter-Strike: Global Offensive, както и над 2000 часа в H1Z1.

Тагове: