Реджи Фис-Еме, любимец на милиони фенове и президент на Nintendo of America, ще се оттегли след 15 години на поста. Той ще бъде заменен от сегашния старши вицепрезидент по продажбите и маркетинга, чието име - едновременно нереално и съвсем истинско - е Дъг Баузър.

С оттеглянето на Фис-Еме обаче завинаги остава в историята най-славната епоха за Nintendo. Заедно с вече покойния Сатору Ивата, Фис-Еме промени завинаги гейминга, предлагайки на пазара портативната сензация Nintendo DS и конзолата Wii, която направи революция в начина, по който може да се управлява една игра.

Винаги усмихнати, достъпни и сърдечни, Ивата и Фис-Еме стопляха сърцата ни и в най-трудните за компанията моменти. Πpeз пocлeднитe гoдини двамата ce пpeвъpнaха в иcтинcĸи зaщитници нa мapĸaтa Nіntеndо, cлeд ĸaтo ycтoяха нa нeoбмиcлeнитe пpизиви нa инвecтитopи и aнaлизaтopи зa нaвлизaнe нa ĸoмпaниятa в мoбилния гeйминг и зa oтĸaз oт пpoизвoдcтвoтo нa xapдyep. Caтopy Ивaтa диpeĸтнo oтĸaзa дa yвoлни дopи eдин cлyжитeл нa ĸoмпaниятa, ĸoгaтo aĸциитe ѝ пaднaxa дocтa зapaди cлaбoтo пpeдcтaвянe нa Wіі U.

Реджи избра да обяви новината директно на феновете в сърдечно и чудесно искрено видео. Наистина в гърлото ми заседна малка буца, докато го гледах.

Дъг Баузър, който беше вицепрезидент на глобалното бизнес планиране в EA, преди да се присъедини към Nintendo (и който със сигурност ще стане обект на невероятни закачки заради съвпадението с името на прочутия злодей и враг на Марио), коментира:

"Работя под ръководството на Реджи в продължение на четири години в Nintendo of America и бъдете сигурни, че ще продължим да градим работата си, за да развиваме и разширяваме нашата марка, като подкрепяме глобалната мисия на Nintendo за създаване на усмивки."

Дано!

Тагове:
Още от Play